Corona og pakker fra regjeringen

Harald Magnus Andreassen har en meget god kronikk i DN, den kan leses her: https://www.dn.no/innlegg/okonomi/finans/makrookonomi/innlegg-ny-krise-krever-ny-politikk/2-1-774046.

Her er jeg stort sett enig i alt, og jeg tror det er tilnærmet helt sikkert at han får rett.

Riktignok har ikke Norges Bank satt ned renten nå på søndag kveld, men jeg tror nok ikke vi skal langt ut i uka (kanskje allerede før lunch mandag) før renta er satt ned.

Jeg er vel litt redd for at det tar litt lengre tid til 0 rente men det kommer det også.

Det er liten tvil om at regjeringen har vært svært sent på banen, og rett og slett ikke skjønt alvoret. De virker nå endelig å være godt på vei, men det er et lite stykke igjen.

Det er for eksempel ganske utrolig at det var opposisjonen som måtte si klart ifra at de normale 60% av lønn man får under permisjon ikke var tilstrekkelig. Det ser ut til at det blir 100% av lønnen under permisjon (se artikkel her: https://www.dn.no/politikk/arbeiderpartiet/fremskrittspartiet/sv/stortinget-overkjorer-regjeringen-og-gir-permitterte-full-lonn/2-1-774104), noe som etter min oppfatning virker fornuftig. Men om det blir 90 eller 100% er av underordnet betydning, det viktigste er at vi er tett på full dekning. Vi kommer også til å finne løsninger for alle selvstendige næringsdrivende (Harald Magnus Andreassen har for eksempel et godt forslag i kronikken overfor).

Framover kommer det helt sikkert flere pakker, og Norges Bank ender garantert på 0 – rente, og kommer nok også etterhvert med flere grep, for eksempel kvantitative lettelser.

Det er litt rart at vi skal være så sent ute med å skjønne alvoret, akkurat nå har for eksempel FED satt renten til 0, men vi kommer dit vi også.

 

 

0 responses to “Corona og pakker fra regjeringen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *