Hvordan utvikler Coronaen seg i Norge – NB Endret – Feil fra Folkehelsa

 

Vel, da viser det seg altså at Folkehelsa har helt feil tall i sin første publisering. Heldigvis får man virkelig si. Antall innlagte i dag var IKKE 380 slik denne bloggposten har beskrevet nedenfor, derimot er det nå 193 innlagte. Med andre ord fortsette den lineære veksten, og vi må fortsatt vente noen flere dager før vi vet om dette blir eksponentiell vekst eller ikke.

Grafen er nå oppdatert, og teksten nedenfor endret for å reflektere det reellt antall innlagte.

I en god stund har vi sittet og manisk oppdatert VGs forside for å få oppdatert info om antall smittede i Norge. Men fra 13. mars ble testkriteriene endret slik at utviklingen i antall smittede ikke lenger var sammenlignbart tilbake i tid.

Samtidig begynte man å publisere det tallet som nok er aller viktigst for hvor dette går, antall innlagte som følge av Corona. Det alle lurer på nå er jo selvfølgelig om vi skal ende opp i en lignende situasjon som i Italia og Spania, og da er det uansett utviklingen i antall innlagte som er mest interessant.

Her har dessverre ikke VG den samme real time oppdateringen slik at vi er tvunget til på vente på FHI sin egen oppdatering kl. 13.00.

Klokken er nå 13.20 og tallene har dermed akkurat kommet. Fra 16.3 og frem til i dag har dette tallet utviklet seg omtrent lineært med en jevn stigning (og tilogmed en nedgang fra 20. til 21.). Nå er det som kjent veldig vanskelig å skille på en eksponentiell kurve og en lineær kurve i begynnelsen, og dette er derfor ikke annet en bekreftelse på at vi måtte vente og se.

Hvis dette tallet fortsatt indikerer lineær vekst på onsdag eller torsdag er det lov å bli optimist på at vi ikke kommer til å havne i samme situasjon som Italia, Spania og andre med det første.

 

0 responses to “Hvordan utvikler Coronaen seg i Norge – NB Endret – Feil fra Folkehelsa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *