Hvorfor er det ingenting ute i Oslos boligmarked?

Så langt i Januar ser det ut til at varelageret i Oslo har økt forbausende lite, det har kanskje ensågar falt. Dermed ser det også så langt ut til at prtisnee har klart seg bedre enn mange fryktet eller trodde. Jeg må absolutt innrømme at det ser ut til å ha klart seg bedre enn hva jeg selv trodde.

Idag kan det hende at vi fikk en forklaring på hvorfor.

Kl 0800 presenterte SSB sine byggestatistikktall for Desember, og her gjemte det seg en skikkelig overraskelse. Som jeg hevdet her (http://www.arealstatistikk.no/er-oslos-boligmarked-i-ferd-med-a-bunne-ut/) gjelder det å følge tett med på fullførelsestallene. Dette fordi det er fullførte boliger som er den viktigste driveren for varelageret.

Overraskende nok ble desember enda en måned med et svært lavt antall fullførte boliger, kun 56!

Så langt i Januar har jeg hatt mange diskusjoner om hvorfor det ser ut som om prisfallet har bremset og visninger er bedre besøkt igjen, i disse diskusjonene har jeg hevdet at vi må vente en god stund før vi får svaret på hvordan dette går. Vi må rett og slett se hvordan markedet takler den bølgen av ferdigstillelser vi vet vil komme. Hadde fullføreslestallene for Desember vært høye hadde jeg begynt å vurdere om ikke dette skulle gå mye bedre enn jeg i lang tid har fryktet.

Men,det at det var så fullførte boliger i Desember gjør at vi ikke har fått noe ny informasjon om dette. Antageligvis vil det fullføres svært mange boliger innover mot sommeren, og det er først da vi vet mer om hvordan dette vil gå.

 

 

0 responses to “Hvorfor er det ingenting ute i Oslos boligmarked?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *