Vi bygger utrolig mye boliger!

Kl 08.00 i dag satt jeg med fingeren klar på refresh knappen på nettleseren. Spenningen foran månedens byggetall fra SSB var stor.

Tallenes tale er klar, vi igangsetter fortsatt utrolig mye boliger i Oslo området. De siste 12 mnd ble det igangsatt 5975 boliger i Oslo (figur 1), dette er nesten ny All – Time high. I Akershus var igangsettelsen 6060 boliger, også dette nesten All – Time high (figur 2).

Ferdigstilte boliger er dog fortsatt på et relativt lavt nivå i Oslo, de har steget en del fra bunnen (figur 3) men vi må fortsatt vente noen kvartaler på den kraftige stigningen i igangsettelser fra og med slutten av 2015 skal synes i ferdigstillelsestallene. For Akershus har det vært høyt nivå på ferdigstillelsens lenge, men også her må vi vente noen kvartaler før ferdigstillelsene virkelig begynner å vokse (figur 4). For Oslos del betyr det at boligbyggingen fortsetter, enn så lenge på All – Time high nivå, mens innflyttingen er på lavnivå (figur 5). Siden 2014 har byggingen eksplodert, mens netto innflytting har implodert.  Befolkningsutviklingen i Akershus ser mye bedre ut, men også her bygger vi nå sannsynligvis altfor mye boliger

.

0 responses to “Vi bygger utrolig mye boliger!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *